Over ons

Hoe is Boerenkost ontstaan?

Sinds 1998 verkochten luc en philo al rundvlees van eigen dieren op de boerderij. De koe ging naar het slachthuis daarna naar de slager en werd hierop verpakt en verkocht op het bedrijf in paketten van +/- 15 kg. In 2017 besloten Jan en Melisa om dit over te nemen en verder te zetten onder de naam boerenkost. Hierbij werd de werking wat veranderd en het gamma verder uitgebreid.

Dieren

Sinds 1988 worden er op onze huidige boerderij samengewerkt met het Belgisch wit blauw ras. Deze dieren staan bekent voor hun mals en mager vlees en hun rustig karakter. Klein en groot bij elkaar zijn er ongeveer 200 dieren aanwezig op de boerderij. Jaarlijks worden er rond de 90 kalfjes geboren per jaar, deze blijven bij de moeder tot een leeftijd van 4 maanden. 

Al onze dieren krijgen eigen geteelde ruwvoer(gras,maïs,bieten) als voeding. Ook het  krachtvoer word op de boerderij samengesteld uit eigen geplette granen en eiwitrijke restproducten van de humane voeding(sojaschroot,lijnzaadschroot). 

Van april tot oktober gaan onze koeien in kudde op de weide.  Voor de  overige periode krijgen zij een plaatsje in onze stallen waar zoveel mogelijk gestreefd word naar een goede huisvestiging die de gezondheid van onze dieren ten goede komt. 

Op deze manier van werken proberen wij voor onze klanten een (h)eerlijk stukje te bekomen. 

Akkerbouw

Onze akkerbouw bestaat uit:

  • Grasland
  • Granen
  • Maïs
  • Voederbieten
  • Suikerbieten
  •  Aardappelen

Het grasland word volledig gebruikt voor het maaien en laten grazen van de dieren. De granen bestaan uit gerst,tarwe en spelt. Gerst en spelt worden volledig gebruikt als voeding voor onze dieren net zoals maïs en voederbieten. De suikerbieten worden geleverd aan de tiense suikerraffinaderij. De aardappelen worden rechtstreeks aan de consument verkocht op de boerderij en in onze aardappelautomaten. 

Heb je een vraag? 

Over ons

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x